PSV laat tanden zien tegen Heerenveen

18 maart 2012, 16:21   Bijgewerkt: 18 maart 2012, 16:29

Na de nederlagen tegen FC Twente en NAC Breda en het ontslag van coach Fred Rutten lag PSV op de grond, maar de ploeg heeft zich weer opgericht. Met interim-coaches Phillip Cocu en Ernest Faber op de bank boekte de ploeg in eigen huis een overtuigende en volledig verdiende zege op SC Heerenveen: 5-1. De Friezen zijn hierdoor voorlopig uitgeschakeld in de titelrace, PSV blijft aanhaken bij AZ en Ajax.

Alles kan dus nog voor PSV, zeker omdat volgende week een directe confrontatie met Ajax op het programma staat. Als de Eindhovenaren ook in de ArenA een goed resultaat boeken, ligt de verloren gewaande strijd om de titel weer volledig open.

Omdat de marge één bleef was één gelukstreffer van SC Heerenveen voldoende om de Friezen op gelijke hoogte te brengen. Na een vrije trap van Djuricic caramboleerde de bal via Viktor Elm, Przemyslaw Tyton en Erik Pieters pardoes in het Eindhovense doel. Het mentaal zo geplaagde PSV wankelde even, maar Mertens zorgde er voor dat de thuisploeg snel weer op voorsprong kwam. Hij sneed vanaf links naar binnen en krulde de bal met zijn rechterbeen in de verre hoek.

Het verzet van SC Heerenveen was hierna definitief gebroken. Uitblinker Dries Mertens maakte er met een fraai lobje 4-1 van, het slotakkoord was voor Memphis Depay. De invaller tekende van dichtbij voor de vijfde Eindhovense goal van de middag en zorgde er hiermee voor dat dezelfde stand op het scorebord kwam als in de eerste confrontatie tussen beide teams dit seizoen, half december in Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen