Soldado zet Athletic terug op aarde

18 maart 2012, 19:56

Athletic de Bilbao is weer terug op aarde. De Basken tikten donderdag Manchester United weg in de Europa League, maar verloren zondag op eigen veld ruim van Valencia: 0-3.

Valencia, dat op zijn beurt PSV de baas was in de Europa League, dankte de winst aan Roberto Soldado. De goalgetter scoorde alle drie de treffers, waarvan de laatste vanaf elf meter. Hedwiges Maduro bleef op de bank bij Valencia. Athletic speelde de laatste 25 minuten met tien man, doordat Andoni Iraola twee keer geel kreeg.

Met de overwinning verstevigt Valencia de derde plek in de Primera Division. Het heeft zestien punten achterstand op nummer twee FC Barcelona, maar zes punten meer dan de nummer vier. Dat is stadgenoot Levante. Die club vloerde Villarreal eerder op de dag met 1-0. Daardoor blijft Villarreal volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Het staat in verliespunten op de rode streep. Vanwege de matige resultaten moest coach Molina zondag het veld ruimen. Athletic staat zevende.

Als Malaga CF later op de avond wint bij Real Madrid, neemt de ploeg van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen de vierde plaats weer over van Levante.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen