Panathinaikos-Olympiakos definitief gestaakt

18 maart 2012, 21:27   Bijgewerkt: 18 maart 2012, 22:39

Panathinaikos- Olympiakos, één van ’s werelds meest beladen derby’s, is zondag volledig uit de hand gelopen. Zowel binnen als buiten het stadion gaan fans van de thuisclub massaal op de vuist met de politie. Daarom is het duel in de rust gestaakt (0-0). En dat terwijl de eerste 45 minuten vrij vredig verliepen.

Een groep van dertig tot veertig man, geconcentreerd rond de spelerstunnel van het Olympisch Stadion in Athene, opende het gevecht met de politie. Het ging helemaal mis, toen nog meer supporters zich met de confrontatie gingen bemoeien. Dat meldt Athens News. Zij bekogelden de agenten met flessen en fakkels.

Totdat de rust is teruggekeerd, wachten beide teams in de kleedkamer af. In het voor Panathinaikos ergste geval gaat de wedstrijd niet door en krijgt het een reglementaire nederlaag aan de broek. Omdat het in het verleden wel vaker flink is misgegaan tussen fans van beide clubs, is er geen aanhang van Olympiakos in het stadion. En dus moeten de raddraaiers wel Panathinaikos-fans zijn, redeneert men.

Naar verluidt zijn er drie politieagenten zwaargewond geraakt bij de rellen.

Update 21.27 uur. De wedstrijd is inmiddels definitief gestaakt. De tweede helft werd nog wel afgetrapt, maar nadat Djamel Abdoun in de 51ste minuut de 0-1 voor Olympiakos had gemaakt, sloeg de vlam opnieuw in de pan. Daarop werd besloten het duel definitief te staken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de overwinning naar Olympiakos gaat. Daarmee verstevigen de rood-witten hun koppositie in de competitie. Het gat naar Panathinaikos (tweede) loopt dan op tot zeven punten.