PSV rekent ook in beker af met Heerenveen

Ger
21 maart 2012, 22:40   Bijgewerkt: 21 maart 2012, 23:24

PSV heeft zich verzekerd van een ticket voor de eindstrijd van de KNVB Beker. De Eindhovense formatie was binnen vier dagen voor een tweede keer te sterk voor SC Heerenveen. Na de 5-1 competitiezege in Brabant, eindigde de halve finale in Friesland woensdagavond in een 1-3 overwinning. De eerste vijf minuten  van de tweede helft werden Heerenveen fataal.

De tegengoal kletterde als een koude douche op de hoofden van de Heerenveen-spelers, die energiek aan de wedstrijd waren begonnen. De Friezen beschouwden het bekerduel als een snelle kans op revanche, na de zware competitienederlaag van afgelopen zondag in Eindhoven (5-1). Die cijfers zijn de manschappen van de vertrekkende coach Ron Jans dit seizoen overigens niet vreemd. Heerenveen verloor de thuiswedstrijd tegen PSV in december met dezelfde uitslag. Ook in de topconfrontaties met Ajax en FC Twente ging de pompeblêddenequipe met 5-1 onderuit.

Tot ontsteltenis van de massaal aanwezige supporters van Heerenveen kantelde het duel direct na de hervatting snel in Eindhovens voordeel. In een tijdsbestek van vijf minuten bezorgden Georginio Wijnaldum en Matavz de bezoekers een comfortabele 1-3 marge. Die score mocht Heerenveen vooral zichzelf aanrekenen. De thuisploeg liet direct na de pauze in verdedigend opzicht diverse steken vallen. PSV dreigde zelfs voor nog meer schade te zorgen, maar Wijnaldum kon na een nieuwe Friese verdedigingsfout nét niet bij de bal.

PSV speelt op 8 april in De Kuip in de finale tegen AZ of Heracles Almelo, die het donderdag tegen elkaar opnemen in Alkmaar. De Brabanders veroverden de beker in 2005 voor het laatst. Een jaar later verloor PSV de finale van Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen