Alderweireld: "Eén van onze beste teamprestaties"

26 maart 2012, 07:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Begin februari wist iedereen het zeker: kampioen van Nederland zou Ajax niet meer worden. Na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht was de achterstand op de bovenste plaatsen in de Eredivisie zo groot geworden, dat zelfs plaatsing voor Europees voetbal geen vanzelfsprekendheid meer was. Een indrukwekkende serie heeft Ajax echter helemaal terug in de race om de titel gebracht. Tegen PSV werd zondag al de zevende zege op rij geboekt. Titelprolongatie lonkt weer, weet ook Toby Alderweireld.

Op papier was het een klein wonder, wat zondag in de ArenA gebeurde. Want als de ene topclub een half basiselftal mist en de ander op volle kracht is, zou de uitslag eigenlijk vast moeten staan. Maar niet het complete PSV, maar het gemankeerde Ajax ging met de drie punten aan de haal. Ook zonder Derk Boerrigter, Gregory van der Wiel, Theo Janssen, Miralem Sulejmani, Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen lieten de Amsterdammers de concurrent uit Eindhoven volkomen kansloos: 2-0.

Dat Ajax ondanks alle afwezigen won, had volgens Alderweireld te maken met de instelling waarmee zijn team speelde. “Vanaf minuut één was iedereen heel gebrand op de overwinning. Dat zag je al aan de beginfase, binnen twee minuten kregen we drie corners. We waren enorm gretig en hebben PSV geen meter ruimte gegeven.”

“Voor ons was dit één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen”, vervolgt de Belg. “We wisten natuurlijk al dat FC Twente zaterdag punten verloren had. Dat zorgde nog voor een extra beetje motivatie. Door deze overwinning blijven we in het spoor van AZ en zetten we PSV op vier punten. Een lekker middagje dus, dacht ik zo.”

“We zullen zien hoe het de komende weken loopt”, besluit hij. “Wij spelen volgende week tegen Heracles, die moeten we weer winnen. We zijn bezig met een goede serie, het zou zonde zijn als je jezelf na zo'n serie niet beloont met iets moois. Eén ding is zeker: we hebben de spelers, en het team, om kampioen te kunnen worden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen