'Team USA' kan deelname Spelen vergeten

27 maart 2012, 08:35

De Verenigde Staten ontbreekt komende zomer op het olympische voetbaltoernooi in Londen. 'Team USA' zag de laatste kans op deelname aan de Spelen maandag vervliegen door een 3-3 gelijkspel tegen El Salvador. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd maakte Jaime Alas de cruciale gelijkmaker. Met een van richting veranderd schot liet hij de Amerikaanse doelman Sean Johnson kansloos.

El Salvador plaatste zich door de remise samen met Canada voor de laatste fase van het Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Spelen. Samen met Mexico en nog één land wordt daarin gestreden om twee tickets voor de Spelen.

In totaal nemen zestien landen deel aan het olympische voetbaltoernooi. Namens Europa zijn Zwitserland, Wit-Rusland en Spanje van de partij, evenals gastland Groot-Brittannië. Namens Zuid-Amerika hebben Brazilië en Uruguay zich gekwalificeerd.