Olic schiet Bayern naar halve finales

3 april 2012, 22:45   Bijgewerkt: 3 april 2012, 23:04

yern München is nog één horde verwijderd van de finale in de Champions League in eigen stadion. De Duitse ploeg won ook de return tegen Olympique Marseille met 2-0 en hoeft in de halve eindstrijd van de lucratieve Europese competitie, zeer waarschijnlijk, alleen nog 'even' af te rekenen met Real Madrid.

Jupp Heynckes toonde vooraf respect voor OM en eiste waakzaamheid. Niettemin gaf de trainer van Bayern Arjen Robben en Mario Gomez, de voorbije weken voorbeelden van aanvallende daadkracht en productiviteit, rust met het oog op spannender tijden. Ze werden geen seconde gemist.

De 1-0 was een bevrijding, vooral voor Olympique. De Fransen, in Ligue 1 ook al worstelend, gooiden het juk af en vielen onbekommerd aan in de wetenschap dat elke andere keus op ongezouten kritiek zou komen te staan. Het resultaat was een amusant duel in de Allianz Arena met alle ruimte voor opportunistische probeersels (OM) en voor counters (Bayern).

Aan de tweede goal van de reservespits, in de slotfase als beloning afgelost door Gomez, ging voorbereidend werk van David Alaba vooraf. De linksachter verscheen vaak en graag voorin, evenals Philipp Lahm aan de andere kant van het veld.

In de tweede helft veranderde niets aan de strijdwijze. Müller, een van het viertal dat geen gele kaart kon lijden, maakte die niet mee. Hij werd na 40 minuten, pijnlijk kijkend, vervangen door Rafinha. Kroos, eveneens op 'scherp', werd later naar de kant gehaald ten gunste van ex-Heerenvener Danijel Pranjic.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen