Verbeek bekijkt spel Altidore van zonnige kant

Koen Freriks
4 april 2012, 18:30

AZ-trainer Gertjan Verbeek is gematigd positief over zijn aanvalsleider Jozy Altidore. De Amerikaanse spits scoorde afgelopen weekend weliswaar tegen Vitesse, maar blonk verder niet uit. Verbeek verdedigt zijn aankoop.

"Hij mist inderdaad kansen", zegt de oefenmeester van de Alkmaarders in Voetbal International. "Je kunt ook zeggen: hij staat er in elk geval. Volgens mij is het een kwestie van tijd. Tegen Valencia zag ik in elk geval een spits die veel meer strijd leverde dan voor de winterstop. De eerste maanden had ik moeite met zijn beleving, het duurde mij veel te lang. Maar de laatste maanden maakt hij wel degelijk progressie."

Charlison Benschop was tot zijn blessure een tijd eerste keus van Verbeek en is inmiddels weer fit. Altidore, die dit seizoen vooralsnog elf keer heeft gescoord in de Eredivisie, mocht echter blijven staanj. "Ik zag geen reden Jozy opzij te schuiven", verklaart Verbeek. "Alleen in de bekerwedstrijd tegen Heracles was ik ontevreden. Hij begon ziek aan de wedstrijd en had niks gezegd. Dat kun je veroordelen, maar aan de andere kant is het ook wel weer bewonderenswaardig dat Jozy het toch probeerde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen