FC Zwolle wint, Sparta haakt af in titelstrijd

6 april 2012, 21:55   Bijgewerkt: 6 april 2012, 22:19

Het kampioenschap in de Jupiler League nadert voor FC Zwolle. Op eigen veld tegen FC Emmen zette de ploeg vrijdag een volgende stap richting de titel (1-0). Bovendien verspeelde Sparta, één van de belangrijkste concurrenten, dure punten. Het kwam bij MVV niet verder dan 1-1 en is voorlopig afgehaakt in de strijd om de titel.

Nassir Maachi was de grote man bij FC Zwolle tegen Emmen. De spits, dit seizoen al goed voor achttien competitiegoals, maakte na een uur het enige doelpunt. Door de winst behoudt Zwolle een marge van zes punten op de concurrentie, maar die concurrentie bestaat nog maar uit één ploeg. FC Eindhoven boekte uit bij Den Bosch een knappe zege (0-2) en lijkt de enige die Zwolle nog van de titel kan houden. Voor FC Eindhoven scoorden Youness Mokhtar en Serhat Koc in het laatste kwartier.

In de strijd om de periodetitel deed Helmond Sport bijzonder goede zaken. Door een doelpunt van Jop van der Linden werd FC Volendam met 1-0 verslagen. Helmond Sport, dat de hele periode nog geen punt verloor, staat nu vijfde in de Jupiler League. Het kan zich komende maandag tegen AGOVV verzekeren van de periodetitel.

Bij Go Ahead Eagles beleefde Jimmy Calderwood een geslaagd debuut als trainer. Met de Schot op de bank won de ploeg uit Deventer met 0-2 bij Almere City FC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen