FC Zwolle heeft promotie voor het grijpen

9 april 2012, 16:35   Bijgewerkt: 10 april 2012, 00:46

FC Zwolle heeft de titel in de Jupiler League voor het grijpen. Als gevolg van de 1-0 overwinning bij Fortuna Sittard op tweede paasdag kunnen de Blauwvingers vrijdag thuis tegen concurrent FC Eindhoven promotie naar de Eredivisie afdwingen.

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Zwolle 68 punten. Eindhoven verloor voor eigen publiek met 2-0 van Almere City FC en blijft daardoor op 59 punten steken. De Brabanders hebben de tweede plaats bovendien af moeten staan aan Sparta, dat SC Veendam met 2-1 versloeg en daarmee op zestig punten kwam. De Rotterdammers gaan vrijdag op bezoek bij Almere City FC.

Zonder Boer speelde Zwolle zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en kwam het zelfs enkele keren goed weg. Voor rust ging Danny Hoesen alleen op Leon ter Wielen af, maar de vervanger van Boer kwam uit en had een puike redding in huis.

Uiteindelijk besliste Arne Slot de wedstrijd. De middenvelder, die voor de pauze al de paal had geraakt, kopte na 55 minuten raak. Een minuut eerder claimde Joey van den Berg, terecht, een penalty vanwege vasthouden. Scheidsrechter Jack van Hulten wuifde het echter weg. Maar kort daarna volgde een stukje gerechtigheid.

Helmond Sport kan geen kampioen meer worden; het staat vierde met 58 punten. Toch kan de vlag uit in Helmond. Met een overtuigende overwinning bij AGOVV (0-3) werd de titel in de vierde periode veiliggesteld en gaat het dus de nacompetitie in.