Cruijff herhaalt: ''Hoed af voor prestaties AZ''

10 april 2012, 08:01

Johan Cruijff is in zijn column in De Telegraaf opnieuw vol lof over AZ. Het feit dat de Alkmaarders afgelopen donderdag relatief kansloos verloren van Valencia (4-0), verandert volgens hem niets aan het feit dat de club een topprestatie geleverd heeft.

''Wat er met AZ in Valencia gebeurde is niet meer dan normaal. Mensen die roepen dat het een afgang was, slaan de plank mis. Het is onzin. Nog altijd neem ik mijn hoed af voor wat de ploeg gepresteerd heeft'', aldus de voormalig nummer veertien.

Cruijff benadrukt dat Spaanse clubs, waaronder dus Valencia, momenteel een grote voorsprong hebben op de rest van Europa. ''Vijf van de acht ploegen in de halve finales van de Champions League en Europa League komen uit Spanje. AZ is in de kwartfinales nota bene de enige tegenstander geweest die een wedstrijd van een Spaans team wist te winnen. Dit geeft temeer aan, hoe sterk het Spaanse voetbal momenteel is. Wat dat betreft is er een groot gat geslagen met Engeland. Alleen Bayern München, Chelsea en Sporting Lissabon kunnen een complete Spaanse overheersing nog ongedaan maken, maar dat gaat nog moeilijk genoeg worden.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen