Barça voert druk op Real op met ruime zege

10 april 2012, 22:52   Bijgewerkt: 10 april 2012, 23:49

FC Barcelona heeft de druk op Real Madrid verder opgevoerd. Met een 4-0 zege op Getafe verkleinden de Catalanen hun achterstand op de koploper dinsdag tot één punt. Real heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De Koninklijke wacht woensdag een heet bezoekje aan stadgenoot Atletico Madrid.

Alexis Sanchez bracht Camp Nou na dertien minuten voor de eerste keer aan het juichen. Nadat Lionel Messi de bal met de borst voor hem had klaargelegd, schoot hij met een hard schot raak. Xavi dacht even later voor de 2-0 te zorgen, maar Cata Diaz haalde zijn lob net op tijd van de lijn.

Op slag van rust werd het alsnog 2-0. Messi doelpuntte na een fraai hakje van Andres Iniesta. Sanchez en Pedro Rodriguez voerden na de pauze de score op tot 4-0.