AZ legt toptalent Lam tot medio 2016 vast

13 april 2012, 14:17

AZ kan opgelucht ademhalen: Thomas Lam blijft voorlopig voor de club behouden. De pas 18-jarige verdediger, die sinds zijn twaalfde in de jeugdopleiding speelt, heeft ondanks buitenlandse interesse zijn handtekening gezet onder een contract tot 2016.

AZ was al geruime tijd in gesprek met Lam over een nieuw contract. In de zomer van 2011 leken die gesprekken stuk te lopen, maar inmiddels zijn beide partijen toch tot een akkoord gekomen. ''Thomas past in de filosofie van AZ. Hij is een verdediger die zoekt naar de voetballende oplossingen. Mocht het nodig zijn, kan hij ook als verdedigende middenvelder spelen. Eigenlijk speelt Thomas pas zo’n twee jaar achterin. Daarvoor was hij vooral middenvelder; zelfs een nummer tien. Sinds het moment waarop hij een linie naar achteren is gezakt, heeft hij een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Thomas heeft de potentie om basisspeler van AZ te worden'', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de website van zijn club.

Lam had, naar eigen zeggen, de clubs voor het uitkiezen. ''Er was behoorlijk wat interesse van Engelse en Italiaanse clubs, maar voor zo’n stap vind ik het te vroeg. AZ is een goede leerschool waar talenten kansen krijgen. Er spreekt veel waardering uit dit contract. Een type als Niklas Moisander? Ja, dat hoor ik wel vaker. Het is ook nog mijn landgenoot. Ik leer veel van hem. Natuurlijk heb ik oog voor zijn vertrekwens. De trainer durft jeugdspelers een kans te geven. Ik hoop daarom snel mijn debuut te kunnen maken'', aldus de in Amsterdam geboren Finse jeugdinternational.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen