Dost gidst Heerenveen met hattrick langs NEC

14 april 2012, 21:59   Bijgewerkt: 14 april 2012, 22:09

SC Heerenveen heeft zaterdagavond met pijn en moeite weten af te rekenen met NEC. De Friezen keken in Nijmegen na ruim een uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan, maar een rappe hattrick van Bas Dost bracht de bezoekers weer aan de goede kant van de score. Oussama Assaidi bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 2-4.

De voorsprong van NEC was dan ook dik verdiend. Twee keer was het PSV-huurling Género Zeefuik, die zich van aanspeelpunt tot goalgetter begint te ontpoppen, die scoorde. Eerst tikte hij een lange pass in één keer door op Lasse Schöne, die doorliep en zijn spits vervolgens een niet te missen kans bood. Vlak voor rust punterde hij de 2-0 binnen na een dieptepass van Navarone Foor.

Vijf minuten later zorgde Dost zelfs voor de 2-2. Hij knalde een harde voorzet van Filip Djuricic hard binnen. NEC liet zich niet uit het veld slaan en zocht de aanval. Het gaf daardoor achterin wat meer ruimte weg en het was wederom Dost die daarvan profiteerde. Opnieuw zette Narsingh voor en opnieuw werkte Dost behendig af. Hij zorgde zo voor zijn 28e doelpunt van het seizoen. In de slotfase scoorde Oussama Assaïdi nog de geflatteerde 4-2.