Ajax zes punten los na tiende zege op rij

15 april 2012, 16:18

Ajax koerst probleemloos af op de tweede achtereenvolgende landstitel. Tegen De Graafschap zette de ploeg zondag voor eigen publiek een volgende stap op weg naar het kampioenschap. Het won door doelpunten van Derk Boerrigter (twee) en Christian Eriksen eenvoudig met 3-1 en nam daardoor verder afstand van de concurrentie.

Die concurrentie bestaat voorlopig in eerste instantie uit AZ en Feyenoord. Beide teams hebben zes punten minder, maar ook een veel minder goed doelsaldo. FC Twente, PSV en SC Heerenveen kijken na dit weekend al tegen een achterstand van zeven punten aan. Met de huidige stand is de kans groot dat Ajax op 29 april, uit bij Twente, de titel veilig kan stellen. Lukt dat niet, dan kan de champagne in principe ontkurkt worden na de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo op woensdag 2 mei.

Met name de derde goal van Ajax was het aanzien meer dan waard. Jan Vertonghen slalomde met een paar soepele heup- en voetbewegingen door de defensie van De Graafschap, waarna hij de bal bij Boerrigter bezorgde. Die rondde feilloos af.

Want dat Ajax kampioen wordt, dat lijkt zeker. De volgende horde op weg naar de titel is het dolende FC Groningen, dat komende zondag naar de Amsterdam ArenA komt. Als ook die horde zonder problemen genomen wordt, kan KNVB-directeur Bert van Oostveen op 29 april met de schaal in zijn auto naar Enschede voor Twente-Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen