Heitinga rekende niet meer op Oranje

8 mei 2006, 14:06

Voor John Heitinga krijgt een bewogen seizoen een onverwacht mooi einde. Na plaatsing voor de voorronde van de Champions League en winst van de Gatorade Cup, mag de verdediger zich dinsdag melden voor een trainingsstage met het Nederlands elftal. Het WK lonkt voor de verdediger, die de laatste weken uitstekend in zijn vel zit. "Laat die trainingsstage maar komen", zegt hij zelfverzekerd tegen FCUpdate.nl.

Slechts weinig spelers zullen zo'n wisselvallig seizoen achter de rug hebben als John Heitinga. De 22-jarige verdediger kreeg in september als invaller de rode kaart in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag en belandde vervolgens in een geweldige mentale dip. Net op het moment dat hij weer goed in vorm leek, gooide een nierkneuzing roet in zijn eten. De verdediger moest opnieuw bijna anderhalve maand toekijken, maar is sinds een paar weken weer helemaal terug. Sterker dan ooit.

Als klap op de vuurpijl werd Heitinga vorige week, tot zijn eigen verbazing, ook nog eens uitgenodigd voor een trainingsstage met het Nederlands elftal. Door zijn deelname aan deze stage lonkt plotseling het WK, zeker omdat bijvoorbeeld een Ron Vlaar geen uitnodiging ontving voor het trainingskamp in Noordwijk. "Ik had er eigenlijk niet meer op gerekend, maar natuurlijk wel op gehoopt", zegt Heitinga over de uitnodiging van de bondscoach.

Of hij zich dinsdag topfit bij Oranje zal voegen, valt overigens te betwijfelen. Vanavond worden de Ajacieden immers gehuldigd en dat zal volgens Heitinga een groot feest worden. "Toen ik 17 of 18 jaar oud was stond ik daar ook, toen nog op P2. Ik weet nog dat ik wat biertjes op had, en destijds had ik nog nooit een druppel alcohol op. Ik donderstraalde toen bijna van het balkon af", lacht hij. "Inmiddels heb ik wat meer ervaring met bier, dus het zal nu allemaal wel iets beter gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen