Guardiola: "We moeten Messi dankbaar zijn''

25 april 2012, 08:06

Uitgerekend Lionel Messi was de grote schlemiel van de Champions League-kraker tussen FC Barcelona en Chelsea. Het Argentijnse wonderkind had zijn dag niet, grossierde in balverlies en miste na rust een cruciale strafschop. Mede daardoor speelde Barcelona uiteindelijk met 2-2 gelijk, te weinig om de finale te halen.

Kritisch op zijn vedette was coach Josep Guardiola na afloop van het duel in Camp Nou echter niet. ''We moeten Lionel Messi dankbaar zijn voor alles wat hij deze club gegeven heeft. Mijn bewondering voor hem kent geen grenzen. Hij is een voorbeeld voor iedereen die zichzelf wil verbeteren. Ik weet zeker dat hij het moeilijk zal hebben na dit verlies, maar dat hoort allemaal bij de sport'', aldus de coach op UEFA.com.

''Ik wil Chelsea feliciteren met hun finaleplaats'', vervolgt Guardiola. ''Mijn spelers kan ik niets verwijten. We hebben in 180 minuten veel kansen afgedwongen, maar dit was blijkbaar niet ons jaar. Volgend seizoen doen we een nieuwe gooi naar de titel.''

Door de nederlaag van FC Barcelona zal de regerend kampioen ook dit jaar zijn titel in de Champions League niet prolongeren. Dat lukte nog niemand in de CL-historie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen