Column: genieten van het anti-voetbal

25 april 2012, 11:15   Bijgewerkt: 25 april 2012, 14:35

Trots ben ik er niet op, maar ik geef toe: ik kon een vreugdekreetje niet onderdrukken toen Lionel Messi dinsdag zijn penalty op de lat schoot. En toen Fernando Torres de beslissende 2-2 maakte, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht.

Ik weet het, iedere voetballiefhebber zou voor FC Barcelona moeten zijn. De ploeg speelt prachtig voetbal, er is, op het gedrag van Sergio Busquets na, geen enkele reden om niet te hopen dat Barça wint. Zeker tegen een ploeg als Chelsea. Maar toch.

Met aversie tegen de club FC Barcelona heeft dat niets te maken. Sterker nog, ik heb jarenlang zitten hopen op overwinningen van die club. Maar toen ze eenmaal zo goed waren, vond ik er niets meer aan. Na de CL-overwinning in 2009, de tweede in drie jaar tijd, was ik er klaar mee. Een seizoen later genoot ik oprecht van het anti-voetbal van Internazionale in Camp Nou. Na een 3-1 zege in Milaan kreeg Inter in Catalonië vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Prima, dacht Inter, dan gaan we met tien man verdedigen. Het gevolg: tien Italiaantjes die, gewapend met vechtlust. pure concentratie en een beetje geluk, FC Barcelona niet verder lieten komen dan 1-0.

De voetbalwereld treurt om het verlies van het superieure FC Barcelona tegen de houthakkers van Chelsea, maar eigenlijk zou het andersom moeten zijn. Laten we blij zijn dat het soms nog gebeurt dat de beste ploeg niet wint. Want zeg nou eerlijk: wie heeft gisteravond in de tweede helft niet op het puntje van zijn stoel gezeten? En wie had de televisie uit gezet als Barça bij rust weer met 3-0 of 4-0 voor gestaan had?

Anti-voetbal, het klinkt vies. Maar een potje anti-voetbal kijken kan soms heerlijk zijn.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen