Ajax bevestigt: huldiging 3 of 6 mei op ArenAPark

25 april 2012, 16:25   Bijgewerkt: 25 april 2012, 16:34

De huldiging van Ajax zal dit jaar plaatsvinden naast de ArenA. Het ArenAPark, de ruimte tussen tussen de Heineken Music Hall en de Villa ArenA, is na overleg met de Vijfhoek, Ajax en de supportersverenigingen aangewezen als locatie voor het feest.

Ajax kan komend weekend al kampioen worden, maar de huldiging is op zijn vroegst op donderdag 3 mei. Mocht Ajax pas op de laatste speeldag de titel veiligstellen, dan zal het feest plaatsvinden op zondagavond 6 mei. Volgens Ajax biedt het ArenAPark ruimte aan 80.000 fans en is de totale oppervlakte van de ruimte bijna even groot als de grasmat op het Musemplein, waar het feest een jaar geleden gehouden werd.

De huldiging van vorig seizoen op het Museumplein liep uit de hand. De gemeente Amsterdam gaf dit jaar daarom geen toestemming voor een feest op dezelfde locatie. ''Met de wetenschap dat een huldiging in de binnenstad geen optie was, is Ajax tevreden met de keuze voor het ArenAPark als locatie'', meldt de club op haar website.

Mocht Ajax dus komende zondag kampioen worden, moet het vier dagen wachten op zijn huldiging. In verband met Koninginnenacht en -dag is het volledige personeel van de politie en overige hulpdiensten de tussenliggende dagen al ingeroosterd, waardoor een huldiging niet mogelijk is. ''Ajax vindt het voor zowel de spelers als de fans jammer dat bij een eventuele titel op 29 april niet aansluitend gehuldigd kan worden, maar heeft begrip voor de beslissing van de burgemeester'', aldus Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen