Bayern houdt Real na strafschoppen uit finale

Ger
25 april 2012, 23:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na titelhouder FC Barcelona is ook aartsrivaal Real Madrid verrassend blijven steken in de halve finales van de Champions League. Bayern München was in de Spaanse hoofdstad te sterk na strafschoppen (1-3). Na negentig minuten en een verlenging was de score op 2-1 blijven steken, gelijk aan de uitslag vorige week in München.

In een vermakelijke eerste helft wist Real het net al snel te vinden. Daarbij kreeg de thuisploeg onbedoeld hulp van verdediger David Alaba, die na vijf minuten een inzet van Ángel Di María met zijn linkerarm beroerde. De toegekende strafschop werd vervolgens feilloos benut door Cristiano Ronaldo. De Portugees beging zodoende niet dezelfde fout als Lionel Messi, de sterspeler van aartsrivaal Barcelona, die een dag eerder tegen Chelsea faalde vanaf elf meter.

Bayern liet zich evenwel niet uit het veld slaan door de rappe tegengoals. De equipe van trainer Jupp Heynckes kreeg na een klein half uur loon naar werken. De Hongaarse arbiter Viktor Kassai wees naar de stip nadat Mario Gomez in het strafschopgebied naar de grond was gewerkt door Pepe. Uitgerekend Robben, die twee weken geleden in de verloren Duitse topper tegen Borussia Dortmund nog een penalty miste, verzilverde het buitenkansje - al raakte keeper Iker Casillas de bal nog.

De beslissing viel vanaf de strafschopstip uiteindelijk toch in het voordeel van Bayern uit, ondanks missers van Toni Kroos en Philipp Lahm. Bij Real faalden namelijk drie spelers vanaf elf meter: Ronaldo, invaller Kaká en Sergio Ramos. Bayern speelt op 19 mei de finale tegen Chelsea. Het decor is dan nota bene het eigen stadion.