Athletic in slotfase langs 'Nederlands' Sporting

26 april 2012, 22:58   Bijgewerkt: 27 april 2012, 01:54

Athletic de Bilbao heeft op het nippertje de finale van de Europa League bereikt. De Basken stonden donderdag in de return tegen Sporting Lissabon voor eigen publiek lang met 2-1 voor, wat tot een verlenging zou leiden. Maar Fernando Llorente maakte vlak voor tijd de bevrijdende 3-1.

Bij Sporting Lissabon werden Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars afgelopen weekend in de competitie tegen Nacional Madeira gespaard voor de belangrijke wedstrijd in Europa. Na rust kwamen beide mannen alsnog in de ploeg en maakte Van Wolfswinkel vanaf elf meter het winnende doelpunt (2-3). Tegen Athletic stonden Schaars en Van Wolfswinkel uiteraard weer in de basis.

Sporting had voor rust weinig te vertellen, maar kwam in de 44ste minuut wel langszij. Van Wolfswinkel kreeg de bal op een meter of vijftien van het Baskische doel voor de voeten en haalde in één keer uit (1-1), Sporting virtueel in de finale. Echter, niet voor lang. Op aangeven van uitblinker Fernando Llorente maakte Ibai Gomez er meteen 2-1 van.

Die score leek in het minder boeiende tweede bedrijf op het bord te blijven staan. Wel raakten Javier Martinez (kopbal) en Insua (schot) de paal. Llorente zorgde in de 88ste minuut alsnog voor de 3-1. Na een mooie kapbeweging van Gomez tikte hij binnen en bracht Baskenland daarmee in extase.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen