Alderweireld: "Onze supporters verdienen feestje"

Ger
29 april 2012, 18:15

Ajax zette zichzelf zondag met een zege bij FC Twente (1-2) op de drempel van titelprolongatie. De koploper kan de competitie woensdag beslissen in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Hoewel de schaal in het bezit bleef van de KNVB, werd Toby Alderweireld toch alvast op zilverwerk getrakteerd.

Na afloop overheerste bij Alderweireld niettemin de euforie van de overwinning. Met nog twee duels voor de boeg heeft Ajax in de Eredivisie zes punten voorsprong op de enige overgebleven concurrent Feyenoord. De Amsterdammers blijven de Kuipbewoners bovendien momenteel op doelsaldo ruim voor. “Dit kan niet meer misgaan”, beseft de 23-jarige Alderweireld. “Dit is onze twaalfde overwinning op rij. Dan mag je jezelf toch wel de verdiende aanstaande kampioen noemen.”

Voor Alderweireld was de confrontatie met FC Twente een van de laatste keren dat hij met Jan Vertonghen het centrale verdedigingsduo van Ajax vormde. Zijn landgenoot vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker naar een grote buitenlandse competitie. Alderweireld acht zichzelf nog niet klaar voor zo'n stap. “Jan is verder in zijn ontwikkeling. Ik ben ook nog eens twee jaar jonger, dus ik heb de tijd. Voorlopig ligt mijn toekomst nog bij Ajax.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen