Marcellis: "Bij anderen net wel, bij ons net niet"

30 april 2012, 08:45

Ruim een maand geleden zag het leven er zo mooi uit in Alkmaar. Koploper in de Eredivisie, halvefinalist in de KNVB Beker en ook nog actief in de Europa League. Het leek een droomseizoen te worden voor de mannen van coach Gertjan Verbeek, maar die droom verandert stilaan in een nachtmerrie. Alle prijzen zijn inmiddels buiten bereik en ook deelname aan Europees voetbal staat na dit weekend op de tocht.

In de Kuip verloor AZ zondag met 1-0 van Feyenoord. De Alkmaarders, die het weekend begonnen als nummer twee van de Eredivisie, zakken daardoor naar plek vier. Bovendien staat nummer vijf SC Heerenveen in punten gelijk en volgt FC Twente, dat zesde staat, op slechts één punt. Om Europees voetbal veilig te stellen moet AZ zes punten pakken in de laatste twee duels, een andere optie is er niet. “Het hele seizoen hebben we gezegd dat plaatsing voor Europees voetbal ons doel was”, zegt Dirk Marcellis tegen FCUpdate.nl. “Dus wat dat betreft hebben we het nog in eigen hand. Maar het is duidelijk dat de laatste weken erg frustrerend voor ons verlopen.”

Wat wellicht ook meespeelde, was de afwezigheid van Rasmus Elm. Hij speelde niet mee omdat zijn vrouw afgelopen nacht beviel. “Dat speelt ongetwijfeld een rol, Rasmus is natuurlijk een heel goede speler”, zegt Simon Poulsen. “Maar dat wil ik niet als excuus aanvoeren, hoor. We waren gewoon niet goed, we maakten verkeerde keuzes in de passing. Hoe het nu verder moet? Nou, we moeten zes punten pakken in de laatste twee duels. Dan hebben we in ieder geval nog Europees voetbal.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen