Ajax heeft kampioensschaal weer te pakken

2 mei 2012, 21:53   Bijgewerkt: 2 mei 2012, 22:45

Het 31ste landskampioenschap uit de clubgeschiedenis is binnen voor Ajax. Voor eigen publiek tegen VVV Venlo zette de Amsterdamse ploeg woensdag de kroon op een bewogen seizoen. Het werd in de kolkende Amsterdam ArenA 2-0 voor de thuisclub, ruim voldoende om de champagne te kunnen ontkurken. Siem de Jong scoorde, net als een jaar geleden, twee keer in de kampioenswedstrijd.

Spannend was het natuurlijk geen seconde in de ArenA. Nog voordat de wedstrijd begonnen was, wist iedereen al dat Ajax kampioen ging worden. Niet zo gek, want de ploeg die in competitieverband al twaalf keer op rij gewonnen had, had thuis tegen de nummer zestien van de Eredivisie aan een puntje genoeg om de titel veilig te stellen.

Erg aantrekkelijk was dat voorspel niet. Ajax kwam al na acht minuten op voorsprong via Siem de Jong. De spits frommelde een voorzet vanaf de rechterkant van Ismaïl Aissati, enigszins geholpen door VVV-keeper Dennis Gentenaar, van dichtbij binnen.

Kramer Cohen

Kramer Cohen

Kansen kreeg Ajax in het restant van de wedstrijd nog wel, maar het bleef 2-0. Met die stand op het scorebord vond scheidsrechters Reinold Wiedemeijer het na negentig minuten mooi geweest. De leidsman floot drie keer en gaf daarmee het startsein voor een volksfeest in Amsterdam. Titel nummer 31 is binnen voor Ajax, en dat na een seizoen waarin het eigenlijk al afgeschreven was voor het kampioenschap. Begin februari, na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht, gaf niemand nog een cent voor de titelkansen van de Amsterdammers. Langzaam maar zeker dichtte de regerend kampioen echter het gat met de bovenste teams en een serie van dertien zeges op rij leidde uiteindelijk toch naar de titel. Die zal vanavond luid bejubeld worden in Amsterdam en morgen ook, want dan staat de officiële huldiging op het programma. De kampioen van 2011 is ook de kampioen van 2012 en dat wil Ajax weten ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen