Misstap Juve voert naar bloedstollende climax

2 mei 2012, 22:42   Bijgewerkt: 3 mei 2012, 00:41

AC Milan is koploper Juventus woensdagavond tot op een punt genaderd in de Italiaanse competitie. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri versloeg Atalanta met 2-0, terwijl Juventus tegen laagvlieger Lecce bleef steken op 1-1. Met nog twee speelronden te gaan nadert de Serie A hierdoor een ongemeen spannende ontknoping.

Milan slaagde er zonder Nederlandse inbreng in om af te rekenen met Atalanta. Sulley Muntari zette de Rossoneri al na negen minuten op voorsprong, waarna invaller Robinho het lot van de bezoekers bezegelde. Juventus stond voor eigen publiek lang voor door een treffer van Claudio Marchisio, maar Andrea Bertolacci bracht de Oude Dame vijf minuten voor tijd in mineurstemming door voor de gelijkmaker te tekenen.

De prestatie van Lecce mag extra knap genoemd worden, omdat de nummer achtien van de Serie A het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man stond na het wegzenden van Juan Cuadrado. Veel schoot Lecce echter niet op met het punt aangezien degradatieconcurrent Genoa met 2-1 won van Cagliari.

Internazionale ging met 3-1 onderuit bij Parma en zag daardoor kwalificatie voor de Champions League verder weg raken. Wesley Sneijder had Inter na een kwartier op voorsprong gebracht, maar de thuisclub trok de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Inter zakt naar de zesde plaats, doordat Lazio Roma een puntje sprokkelde tegen AC Siena: 1-1.

Bij het duel tussen Fiorentina en Novara (2-2) deed zich een opmerkelijk incicent voor. Fiorentina-coach Delio Rossi haalde al na een half uur middenvelder Adem Ljajic naar de kant, die reageerde met een cynisch applausje richting Rossi en de oefenmeester bovendien op weg naar de dug-out enkele weinig vleiende opmerkingen toebeet. Rossi pikte dat niet en viel de ontevreden Ljajic aan. De coach en zijn speler moesten door stafleden en reserves van La Viola uit elkaar worden gehaald.

Novara kan door de remise niet meer ontsnappen aan degradatie uit de Serie A. Voor Cesena was terugkeer naar de Serie B eerder al een feit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen