"Nu gaan we feest vieren en dronken worden"

3 mei 2012, 00:00   Bijgewerkt: 2 mei 2012, 23:50

Ajax is weer kampioen van Nederland en dat werd woensdag in de ArenA uitgebreid gevierd. Op het veld, in de kleedkamer, in bad, daarna weer even op het veld en soms ook even in de mixed zone van de ArenA, waar journalisten de feestende spelers op stonden te wachten. Soms al met een biertje achter de kiezen deden de Ajacieden kort hun verhaal over het duel met VVV Venlo en de behaalde titel. Een overzicht.

{image[280242][right-half][]}Siem de Jong was met twee goals de matchwinner tegen VVV. De spits lijkt een patent te hebben op kampioenswedstrijden, want vorig seizoen was hij ook al de grote man in het duel dat de titelstrijd besliste. "Heel bijzonder om nu weer twee keer te scoren", zegt hij. "De wedstrijd zelf was niet hoogstaand, maar we zijn vooral blij dat we gewonnen hebben en dat de titel binnen is. Wat het mooiste moment van de avond was? De 2-0, denk ik. Toen wisten we dat het echt binnen was en dat het nog een kwestie van aftellen tot het feest."

"Of ik dit seizoen altijd heb geloofd in de titel? Nou ja, na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht misschien iets minder", lacht hij. "Maar opgegeven hebben we het nooit."

Eén van de meest constante spelers bij Ajax dit seizoen was Toby Alderweireld. Hij vormde met landgenoot Jan Vertonghen het hart van de defensie. "Zelf ben ik heel tevreden over de manier waarop ik mezelf ontwikkeld heb. Of ik Jan ga missen, als hij vertrekt? Natuurlijk. Dit was misschien zijn laatste thuiswedstrijd. Het zal wel pijn doen als hij vertrekt. Waar hij naartoe gaat, weet ik niet. Maar ik hoop een mooie ploeg, dat verdient hij."

schaal kampioen

schaal kampioen

Hoe het volgend seizoen gaat en wie er dan nog voor Ajax speelt, zijn zorgen voor morgen. "Nu eerst gaan we feest vieren. En dronken worden", besluit Alderweireld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen