AZ-spits Boymans: ''Aan punt hebben we niet veel''

3 mei 2012, 09:25

AZ was één van de verliezers van de 33ste speelronde. De ploeg verloor dan wel niet, maar zakte door een remise (1-1) bij NEC buiten de top-vier van de Eredivisie. AZ staat nu vijfde en die positie is mogelijk niet genoeg voor een Europa League-ticket. Alleen als Feyenoord tweede blijft, volstaat plek vijf voor Europees voetbal.

AZ heeft de boel dus niet meer in eigen hand, beseft Ruud Boymans. ''We moeten nu op de laatste dag zelf sowieso van FC Groningen winnen. Het is ook nog spannend wat er bij sc Heerenveen – Feyenoord gaat gebeuren. Zoals ik het net hoorde, is het geloof ik het beste voor ons als Feyenoord daar wint of als het een gelijkspel wordt. Het wordt nog een spannende laatste dag'', zegt de aanvaller op de website van AZ.

Het zou dus zomaar kunnen dat AZ, dat lang koploper was, de play-offs in moet. ''Het kan inderdaad raar lopen. Eerst speel je lang mee om de titel en nu is het ook nog mogelijk dat we play-offs moeten spelen. Mocht dat zo zijn, is dat geen probleem voor ons. Dan gaan we er via die weg vol voor om Europees voetbal te halen'', stelt hij.

Zelf tekende Boymans in Nijmegen, als invaller voor de geblesseerde Jozy Altidore, voor de 1-1. ''Het is lekker dat ik gescoord heb. Mijn kopbal werd nog van richting veranderd, maar hij staat wel op mijn naam. Er had er nog wel eentje bij gekund. Het is in ieder geval fijn dat ik nu echt een bijdrage heb kunnen leveren aan dit seizoen.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen