Huntelaar mikt op clubrecord Schalke en kanon

3 mei 2012, 11:40

Voor Schalke 04 staat in de laatste wedstrijd van het seizoen niets meer op het spel, maar voor Klaas-Jan Huntelaar des te meer. De spits kan een stokoud clubrecord van Klaus Fischer uit de boeken schieten én topscorer van het seizoen worden.

Om het record van Fischer te verbeteren moet Huntelaar flink aan de bak. Fischer maakte in het seizoen 1975-1976 29 goals voor Schalke 04, de teller van Huntelaar staat nu 27. Fischer hoopt dat de Nederlander zijn record verbreekt. ''Ik zal niet boos zijn als Klaas-Jan mijn record verbetert. Ik gun het hem met heel mijn hart'', stelt hij.

Naast dat record, is Huntelaar ook volop in de race voor het Torjägerkanone, de Duitse prijs voor de topscorer van het seizoen. Huntelaar heeft in de strijd om het bronzen kanon concurrentie van Mario Gomez, die op 26 goals staat. ''Het zou natuurlijk mooi zijn om het kanon te veroveren'', geeft Huntelaar toe. ''Aangezien we met de ploeg ons doel (plaatsing voor de Champions League) al hebben bereikt, concentreer ik me nu daar op. Als je wat winnen kan, moet je daar ook voor gaan.''

Schalke 04 sluit het seizoen zaterdag af met een wedstrijd tegen Werder Bremen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen