Vlemmings volgt Lammers op bij Excelsior

3 mei 2012, 20:28   Bijgewerkt: 3 mei 2012, 20:41

Leon Vlemmings is met ingang van komende zomer voor twee jaar hoofdtrainer van Excelsior. De 42-jarige Brabander volgt John Lammers op, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. Vlemmings komt over van AEK Larnaca.

“Leon Vlemmings is een trainer die past in het profiel van de hoofdtrainer die wij voor ogen hebben”, aldus algemeen directeur Simon Kelder op de clubwebsite. Hij liet vorige week weten op zoek te zijn naar een 'type Alex Pastoor', de voorganger van Lammers. “We hebben een aantal goede gesprekken gehad en zijn verheugd dat hij de uitdaging aangaat om bij Excelsior aan de slag te gaan.”

“Excelsior is een warme club, een goed nest voor spelers om zich te ontwikkelen”, motiveert Vlemmings zijn keuze voor Excelsior. “De ideeën van Excelsior over de ontwikkeling van spelers spreken mij enorm aan. Die manier van werken past bij mij en daarom heb ik voor Excelsior gekozen.”

Excelsior moet zondag winnen van PSV op uitzicht te houden op handhaving in de Eredivisie. Voor Vlemmings is het echter geen probleem, mochten de Rotterdammers degraderen. “Het was vooral het verhaal dat mij aansprak. Natuurlijk zou ik liever zien dat Excelsior komend seizoen nog in de Eredivisie speelt, maar anders gaan we in de Jupiler League aan de slag. Bij mijn besluit om voor Excelsior te kiezen heeft dat in elk geval geen rol gespeeld”, onderstreept hij.

Vlemmings werkt momenteel bij AEK Larnaca. Met die club staat hij vijfde in de Cypriotische competitie. Woensdag werd het in de beker uitgeschakeld door AEL Limassol, waarmee de kansen op Europees voetbal definitief vervlogen zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen