Touré brengt titel binnen handbereik voor City

6 mei 2012, 16:26   Bijgewerkt: 6 mei 2012, 17:30

Manchester City heeft de eerste van twee hordes op weg naar de Engelse titel met succes genomen dankzij Yaya Touré. De Ivoriaan gidste zijn ploeg zondag op St. James' Park met twee late treffers langs Newcastle United: 0-2. Als The Citizens er op de laatste speeldag in slagen om af te rekenen met laagvlieger Queens Park Rangers mag de club zich voor het eerst sinds 1968 weer kampioen van Engeland noemen.

Mancini had voorafgaand aan de voorlaatste speelronde kwaad bloed gezet bij naaste belager en aartsrivaal Manchester United door te stellen dat het duel tegen Newcastle een stuk lastiger beloofde te worden dan het treffen met de stadsgenoot van een week ervoor (1-0 winst). Newcastle toonde dit seizoen aan in eigen huis weinig weg te geven. The Magpies hadden al ruim 400 minuten geen tegengoal hoeven slikken voordat City op bezoek kwam in St. James' Park.

Newcastle bleek ook een taaie noot om te kraken voor de manschappen van Mancini. Met de in genade aangenomen Carlos Tevez in de basis gingen de bezoekers op zoek naar de openingstreffer, maar Newcastle-keeper Tim Krul wist zijn doel in de eerste 45 minuten schoon te houden. Hij had daar wel hulp van verdediger Davide Santon voor nodig, die een inzet van de doellijn moest weghalen.

Diep in de tweede helft maakte Yaya Touré het verschil. Na een goede combinatie met Sergio Aguero kromde de Ivoriaan de bal vanaf achttien meter langs Krul: 0-1. Touré velde in de slotminuten definitief het vonnis over Newcastle door de 0-2 binnen te werken. Door de zege bedraagt de voorsprong van City op United drie punten. De ploeg van trainer Sir Alex Fergus kan later op de dag weer op gelijke hoogte komen bij winst op Swansea City.

Tottenham Hotspur kwam op bezoek bij Aston Villa niet verder dan 1-1 en verzuimde daarmee Arsenal van de derde plek, goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League, te stoten. De ploeg van middenvelder Rafael van der Vaart kwam met 1-0 achter door een doelpunt van Ciaran Clark. In de tweede helft werden de problemen voor de Spurs nog groter toen Danny Rose met 'rood' van het veld werd gestuurd. Met tien wist Tottenham nog wel de gelijkmaker te produceren; Emmanuel Adebayor benutte een penalty.

Tottenham staat nu vierde, één punt achter Arsenal. De nummer vier van de Premier League mag de voorronde van de Champions League spelen, maar Newcastle United heeft maar één punt achterstand op Tottenham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen