Inter helpt Juventus aan kampioenschap

6 mei 2012, 22:42   Bijgewerkt: 6 mei 2012, 23:10

Voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau is Juventus weer kampioen van Italië geworden. Inter stak de Oude Dame de helpende hand toe door stadgenoot AC Milan, de enige ploeg die Juventus nog van de titel kon afhouden, met 4-2 te verslaan. Juve maakte het karwei vervolgens af door met 0-2 te winnen van Cagliari.

Voor Juventus betekent dit de eerste landstitel sinds 2003. Althans, officieel gezien. In Turijn vindt men nog altijd dat ook de titels van 2005 en 2006 aan Juventus toekomen, maar die werden door de Italiaanse voetbalbond afgepakt omdat de club betrokken zou zijn geweest bij een omkoopschandaal. Datzelfde omkoopschandaal zorgde er bovendien voor dat Juventus teruggezet werd naar de Serie B. De ploeg promoveerde direct weer naar het hoogste niveau, maar de aansluiting met de top was het kwijt.

Tot dit seizoen. Coach Antonio Conte heeft van Juventus weer een topclub gemaakt. Het is nog altijd ongeslagen en boekte bij Cagliari al de 22ste zege van het seizoen. Mirko Vucinic zorgde voor de 0-1, bij de 0-2 schoot Michele Canini in eigen doel.

En omdat Inter in Milaan de helpende hand toe stak, kon de champagne ontkurkt worden bij Juventus. Inter won in een geweldige wedstrijd met 4-2 van stadgenoot AC Milan, de enig overgebleven concurrent van Juventus in de titelstrijd. Diego Milito scoorde drie keer voor Inter, waarvan tweemaal uit een penalty. Zlatan Ibrahimovic maakte er twee, waarvan ook één vanaf elf meter. De mooiste goal van de avond was van Maicon, die in de slotfase met een enorme poeier de eindstand op 4-2 bepaalde.

Inter is door de zege op AC Milan zeker van minimaal een Europa League-ticket. Om de CL te halen moet het op de slotdag hopen op misstappen van Lazio en Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen