''Dost zou uitstekend breekijzer zijn voor Oranje''

8 mei 2012 – Hij scoorde 32 keer in de Eredivisie, is jong en heeft de clubs voor het uitkiezen. Maar genoeg voor een plekje in de voorlopige Oranje-selectie was dat niet voor Bas Dost. De spits van SC Heerenveen behoorde niet tot de 36-koppige groep die bondscoach Bert van Marwijk maandag presenteerde. Vreemd, vindt zijn zaakwaarnemer.

''Misschien komt het omdat Bas momenteel een breukje in zijn jukbeen heeft'', zegt Henk Nienhuis, zaakwaarnemer van Dost, in Voetbal International. ''Van het herstel van zes weken zijn nu drie weken om. Maar als hij fit is, had ik hem als bondscoach zeker meegenomen. Hij is een ander type spits dan Huntelaar en Van Persie. Bas zou uitstekend als breekijzer kunnen fungeren als er iets geforceerd moet worden.''

Overigens zit Nienhuis deze week rond de tafel met Dost om te praten over zijn toekomst. ''Voordat Bas op vakantie gaat in juni, wil hij duidelijkheid over waar hij volgend seizoen speelt. Ik ben al bij een aantal clubs op bezoek geweest en we hebben wat oriënterende gesprekken gevoerd. Hij is door zijn stijl en type spel ongelooflijk gewild op dit moment'', aldus de makelaar van de eredivisietopscorer.

Oranje

gerelateerd