B-elftal Chelsea gunt Liverpool wraak

8 mei 2012, 22:54   Bijgewerkt: 8 mei 2012, 23:13

Liverpool heeft zich gerevancheerd tegen Chelsea voor de verloren FA Cup-finale van afgelopen zaterdag. In competitieverband rekenden The Reds dinsdagavond op eigen veld met 4-1 af met de Londenaren, die op Anfield Road aantraden met een veredeld B-elftal. Liverpool klimt naar een gedeelde achtste plek in de Premier League door de zege, Chelsea blijft zesde.

Chelsea-trainer Roberto Di Matteo gunde diverse spelers rust met het oog op de finale van de Champions League van volgende week zaterdag tegen Bayern München. De Italiaanse tussenpaus, die wellicht langer mag aanblijven als hoofdtrainer, had zijn team op liefst acht plaatsen gewijzigd ten opzichte van de finale van de FA Cup. Alleen Branislav Ivanovic, John Terry en Ramires waren ook zaterdag aan de aftrap verschenen.

The Reds, waar Dirk Kuyt vijf minuten voor tijd inviel, vergaten hierna de bezoekers op slag van rust nog meer pijn te doen. Stewart Downing mocht aanleggen voor een strafschop nadat Ivanovic een elleboog had uitgedeeld aan Andy Carroll, maar het buitenkansje werd niet benut. Ramires, die ook al in de FA Cup-finale trefzeker was, deed vlak na rust nog iets terug voor Chelsea (3-1), maar Jonjo Shelvey bracht de marge na een uur spelen weer op drie: 4-1.

Chelsea kan door de nederlaag niet meer in de top-vier eindigen. The Blues zullen daardoor de Champions League-finale moeten winnen om volgend seizoen ook weer actief te kunnen zijn in het kampioenenbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen