Falcao geeft Atletico Madrid EL-beker terug

9 mei 2012, 22:38   Bijgewerkt: 9 mei 2012, 23:24

Atletico Madrid heeft de Europa League-trofee heroverd. De Madrilenen vloerden Athletic de Bilbao woensdag in Boekarest in een volledig Spaanse finale met 3-0. In 2010 wonnen ze de eerste editie van het Europese toernooi, maar moesten de titel vorig jaar afstaan aan FC Porto. Dankzij Radamel Falcao is-ie terug.

De verwachting was dat Athletic de Bilbao het spel zou maken in Roemenië. Dat doet de Baskische ploeg van de alom geprezen trainer Marcelo Bielsa immers al het hele toernooi. Met dat heerlijke spel schakelde het topfavoriet Manchester United, Schalke 04 en Sporting Lissabon uit.

Het was echter het Atletico van Diego Simeone dat in de openingsfase het initiatief naar zich toe trok en dat leidde al in de zevende minuut tot de verdiende 1-0 van wie anders dan Falcao. De sterspeler van de Madrilenen leek zich vast te lopen, maar kapte zich vrij en mikte de bal vervolgens in de kruising.

Waar Bilbao het net niet wist te vinden, kwam Atletico in de 34ste minuut op 2-0, opnieuw dankzij Falcao. Bilbao-verdediger Fernando Amorebieta kon zich de goal aanrekenen aangezien hij op wel heel knullige wijze balverlies leed in zijn eigen defensie. Falcao strafte het genadeloos af: 2-0.

Hoewel Ibai namens Bilbao in blessuretijd nog de lat raakte, juichte Madrid en huilde Baskenland. Lang hoeft dat huilen wellicht niet te duren. Over twee weken kan Bilbao alsnog een prijs winnen; dan speelt het de bekerfinale tegen FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen