Nesta na tien seizoenen weg bij AC Milan

10 mei 2012, 14:16   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 14:43

Alessandro Nesta neemt na tien seizoenen afscheid van AC Milan. Dat heeft de Italiaanse verdediger (36) donderdag laten weten op een persconferentie, zo meldt La Gazzetta dello Sport. "Ik heb dit in februari al besloten.”

“Ik kan niet mijn hele carrière op het hoogste niveau voetballen en ik ben niet iemand voor de bank”, licht Nesta zijn beslissing toe. “Als ik mezelf niet belangrijk voel, blijf ik liever thuis. Daarom heb ik besloten een andere uitdaging aan te gaan waarbij ik nog wel plezier kan maken en belangrijk kan zijn.”

Nesta, geboren in Rome, kwam in 1985 op 9-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Lazio terecht. Hij zou liefst zeventien seizoenen doorbrengen bij de Biancocelesti, om in 2002 over te stappen naar Milan. Met de Rossoneri won hij in totaal tien prijzen, waaronder twee landstitels, twee Champions Leagues en één wereldbeker. Hij speelde 223 officiële duels voor Milan, waarin hij zeven keer tot scoren kwam.

Nesta, die na het behalen van de wereldtitel in 2006 met Italië een punt zette achter zijn interlandloopbaan, weet nog niet waar zijn toekomst ligt. “Ik heb nog nergens getekend. Maar het wordt een plek waar ik een prachtige ervaring ga beleven.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen