Omstreden goal bezorgt NEC zege op Vitesse

10 mei 2012, 21:25   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 21:37

NEC heeft donderdagavond de Gelderse derby tegen Vitesse in eigen voordeel beslecht. De ploeg van trainer Alex Pastoor kreeg de zege in de play-offs om het laatste ticket voor de Europa League in de schoot geworpen. Een voorzet van Lasse Schöne belandde in de slotfase in de doelmond tegen het lichaam van Frank van der Struijk, die de bal voor de lijn leek weg te werken. Arbiter Eric Braamhaar wees echter naar de stip, waardoor de thuisploeg met 3-2 zegevierde

Uit de eerste kans van Vitesse opende Nick Hofs in de 32e minuut onverwacht de score. De kleine middenvelder kopte knap raak uit een voorzet van Giorgi Chanturia (0-1). Vitesse zette daarna even stevig door. Dankzij doelman Gabor Babos liep de thuisploeg in de eerste helft geen verdere schade op.

In de jacht op een voorsprong werd NEC afgeremd door doelman Velthuizen (redding op schot Foor) en door donder en bliksem boven De Goffert. Na een korte onderbreking zorgde Bony met een afgemeten schot voor een succesvolle herstart voor Vitesse (1-2). Uit een strafschop van Lasse Schöne, na een vermeende overtreding van Frank van der Struijk op de slimme Genero Zeefuik, kwam NEC in de 79e minuut verdiend op 2-2.

Tot vertwijfeling van heel Vitesse kende Braamhaar op advies van zijn grensrechter in de 88e minuut ook nog de winnende treffer toe aan de dolblije thuisploeg, hoewel Van der Struijk de bal voor zijn eigen doellijn leek weg weg te halen: 3-2.  Zondag is de return in Arnhem. De wedstrijd in Nijmegen moest na de rust even een kwartier worden onderbroken wegens hevig onweer.