V/d Struijk boos op Braamhaar, Büttner strijdbaar

10 mei 2012, 22:15

Verdediger Frank van der Struijk van Vitesse voelde zich donderdagavond na de bittere nederlaag bij NEC in de play-offs om Europees voetbal (3-2) de onterechte schlemiel van de Gelderse derby. Eerst veroorzaakte hij in de slotfase volgens arbiter Eric Braamhaar een strafschop in duel met Genero Zeefuik (2-2), daarna zag de scheidsrechter ook nog een eigen doelpunt van Van der Struijk (3-2).

"Maar die bal was helemaal niet over de doellijn, zelfs niet voor de helft", foeterde de onfortuinlijke speler van Vitesse. "Braamhaar heeft twee verkeerde keuzes gemaakt en daardoor verliezen wij deze wedstrijd. Want die strafschop was natuurlijk ook geen strafschop. Zeefuik pakte mij juist vast en trok mij mee naar beneden. "Weet je het wel zeker?", riep ik tegen Braamhaar. "Had je maar slimmer moeten zijn", kreeg ik als antwoord. Tsja, als je zoiets zegt als scheidsrechter, weet je het verder wel."

Na de belangstelling van Ajax en zijn uitverkiezing in de voorselectie van Oranje beleefde linksback Alexander Büttner van Vitesse donderdagavond ook nog een hectische derby bij NEC. "We hebben verloren door twee goals die geen goals waren", mokte hij. "Dat heeft ons de wedstrijd gekost. We zijn er allemaal op gebrand om deze onterechte nederlaag zondag in Arnhem recht te zetten."

Büttner had in het drijfnatte Goffertstadion bondscoach Bert van Marwijk niet zien zitten. "Maar ik weet natuurlijk dat hij mij volgt. Ik kan veel beter dan ik in deze wedstrijd heb laten zien. Ik had weinig ruimte om op te komen en dat doe ik juist zo graag. Mijn verdedigende taken heb ik wel goed uitgevoerd, dacht ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen