Oranje onder 17-coach: "Goede hoop voor finale"

14 mei 2012, 10:37

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar bereikte dit weekend de finale van het Europees kampioenschap. Een bijzonder defensief spelend Georgië werd in de halve eindstrijd met 2-0 verslagen, waardoor nu een finale tegen Duitsland op het programma staat. De Duitsers wonnen in de andere halve finale met 1-0 van Polen.

Bondscoach Albert Stuivenberg kijkt uit naar de finale, maar weet dat Duitsland een sterke ploeg heeft. "Ze hebben dit toernooi nog alles gewonnen en geen doelpunt tegen gekregen. Bovendien is het een goed op elkaar ingespeeld elftal. We zijn in elk geval blij dat het een tegenstander is die ook het spel wil maken. Na Polen en Georgië zijn we daar wel aan toe. Ik heb in elk geval goede hoop dat de finale ons brengt wat we ervan verwachten", aldus de Nederlandse trainer op OnsOranje.nl.

Tegen Georgië brak Oranje pas in de slotfase door de muur van de tegenstander, die na een rode kaart met tien man speelde, heen. Maar de winst was dik verdiend, stelt Stuivenberg. "Op de overwinning is natuurlijk niets af te dingen. Wij zijn de enige ploeg die hebben gevoetbald en kansen hebben afgedwongen. Wanneer je echter niet scoort, maak je het jezelf onnodig moeilijk. Het doelpunt kan dan zomaar aan de andere kant vallen. Dat is gelukkig niet gebeurd. Ik ben dan ook erg opgelucht en blij."

Ook vorig jaar ging de finale van het EK voor spelers tot 17 jaar tussen Nederland en Duitsland. Toen ging de overwinning in een spectaculaire partij naar Oranje (5-2).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen