Oranje onder 17 prolongeert Europese titel

16 mei 2012, 20:01   Bijgewerkt: 16 mei 2012, 20:22

Het Nederlands elftal onder 17 heeft woensdag de Europese titel weten te prolongeren. In een thriller werd Duitsland na strafschoppen verslagen. Na tachtig minuten spelen prijkte er een stand van 1-1 op het scorebord, waarna er geen verlenging plaatsvond. In de strafschoppenreeks wist Oranje alle penalty's te verzilveren en volstond één misser van de Duitsers voor de titel.

Feyenoorder Tonny Vilhena benutte de vijfde en beslissende strafschop nadat AZ-doelman Nick Olij de vierde penalty van Duitsland had gestopt. Oranje was vlak voor de pauze dicht bij de openingstreffer. Via de onderkant van de lat stuitte een schot van Ajacied Queensy Menig op of net over de doellijn terug het veld in.

Leon Goretzka bracht kort na de rust met een fraaie kopbal Duitsland op voorsprong. In de laatste minuut kwam invaller Elton Acolatse, eveneens van Ajax, met een bekeken schot alsnog tot scoren.

Het was voor bondscoach Albert Stuivenberg de derde EK-finale tegen Duitsland in vier jaar met het Nederlands jeugdteam. Vorig jaar rekende Nederland U17 nog met 5-2 af met de oosterburen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!