Andersson, Pedersen en Holla mogen weg

17 mei 2012, 20:50   Bijgewerkt: 17 mei 2012, 21:21

Danny Holla (foto) en Nicklas Pedersen mogen FC Groningen komende zomer verlaten. Beide spelers hebben nog een doorlopend contract in de Euroborg en dus kunnen ze niet transfervrij weg.

“Voor beide spelers bestaat de nodige belangstelling van andere clubs en wij staan dus open voor onderhandelingen”, zegt manager technische zaken Henk Veldmate op de Groningen-website. “Zowel Holla als Pedersen mag onder onze voorwaarden vertrekken bij FC Groningen. Mocht het echter zo zijn dat we er met geïnteresseerde clubs niet kunnen uitkomen, dan sluit de betreffende speler bij de start van het nieuwe seizoen gewoon aan bij onze selectie. We wilden beiden echter duidelijkheid verschaffen en aangeven dat een vertrek bespreekbaar is.”

Holla speelt momenteel op huurbasis bij VVV Venlo, waarmee hij voor lijfsbehoud strijdt in de Eredivisie. Pedersen heeft een moeizame relatie met het Groningse publiek. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, eerder deze maand, weigerde hij de fans te bedanken. Dat leidde tot de inmiddels bekende “Nicklas, ik betaal je poen, gek”, uitspraak van directeur Hans Nijland in de spelerstunnel.

Petter Andersson vertrekt ook uit Groningen. De 27-jarige Zweed en de club konden het niet eens worden over verlenging van het aflopende contract. Veldmate: “Wij kregen gaande weg de gesprekken het gevoel dat Petter meer bezig was met zijn eigen persoonlijke toekomst, in plaats van een gezamenlijke toekomst met FC Groningen. De onderhandelingen werden slepend en we zijn nu op het punt beland dat we zeggen: ‘Tot hier en niet verder.’ We gaan ons nu richten op een andere invulling van de vacant gekomen positie binnen de selectie.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen