Padt op Europese drempel, Westerlo zakt af

17 mei 2012, 22:26   Bijgewerkt: 17 mei 2012, 22:53

Het moet wel heel gek lopen, wil AA Gent volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. De Buffalo’s, onder leiding van Trond Sollied (ex-SC Heerenveen), haalden donderdag uit in de play-offs tegen Cercle Brugge om een Europa League-ticket. Ze wonnen met 5-1 in Brugge.

Remi Mareval en Elimane Coulibaly bezorgden Gent, waar Sergio Padt het doel verdedigde, een 2-0 voorsprong. Honour Gombam bracht op slag van rust de spanning terug, maar na de doelwissel schakelde Gent een tandje bij. Yassine El Ghanassy en Jesper Jorgensen (2) voerden de score op tot 1-5 en zorgden er daarmee voor dat de return, zondag in Gent, tot een formaliteit is verworden.

Voor Westerlo is het doek op het hoogste niveau gevallen. In een poule met drie tweedeklassers kan de ploeg niet meer op de vereiste eerste plaats eindigen, na een 0-0 gelijkspel bij Oostende. Waasland-Beveren gaat waarschijnlijk met de promotie aan de haal. Het team heeft met nog twee duels te spelen zes punten voorsprong op naaste belager KAS Eupen.

Sint Truiden degradeerde eerder al rechtstreeks naar de tweede klasse. Dennis van Wijk is met Charleroi al zeker van een plekje in de hoogste afdeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen