CFR Cluj kampioen na late derbyzege

18 mei 2012, 22:27

CFR Cluj 1907 is voor de derde keer in vijf seizoenen kampioen van Roemenië geworden. Uitgerekend in de beladen stadsderby tegen Universitatea Cluj stelde de ploeg vrijdag, op de voorlaatste speeldag, de titel veilig: 2-3.

Marian Cristescu zorgde er met twee goals voor dat Universitatea na vijftig minuten nog met 2-0 leidde, maar in de laatste veertig minuten stelde CFR orde op zaken. Kort nadat Adrian Cristea (Universitatea) zijn tweede gele kaart had gekregen, schoot Gabriel Muresan een vrije trap binnen. Modou Sougou en Ricardo Cadu (strafschop) voltooiden vervolgens de ommekeer (2-3).

Met nog één wedstrijd te spelen heeft CFR drie punten voorsprong op naaste belager FC Vaslui. In punten kan het dus nog achterhaald worden, maar het onderling resultaat, dat in Roemenië doorslaggevend is bij een gelijke stand, is in het voordeel van CFR (3-1).

Het is de derde landstitel in de clubhistorie voor CFR Cluj, na 2008 en 2010. De grote clubs uit Boekarest worden dus opnieuw afgetroefd door ‘de provincie’. Want in 2009 en 2011 gingen respectievelijk Unirea Urziceni (inmiddels opgeheven) en Otelul Galati met het kampioenschap aan de haal.

Bij CFR Cluj staat Dominique Kivuvu onder contract, maar de Amsterdammer komt momenteel op huurbasis uit voor het Zweedse Mjällby AIF.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen