Heynckes baalt van gemiste kansen

20 mei 2012, 09:38

Gezien het wedstrijdbeeld was er maar één ploeg die de Champions League-winst verdiende en dat was Bayern München. Na 120 minuten én een strafschoppenserie stond Chelsea echter met de beker omhoog. Bayern-coach Jupp Heynckes baalt van de gemiste kansen van zijn team.

“Mijn team heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen een ploeg die op de manier speelde zoals wij hadden verwacht en dat in de laatste Champions League-duels ook al deed”, aldus Heynckes op de UEFA-website. “We moeten het onszelf aanrekenen dat we onze vele kansen niet benut hebben. Als je in de 83ste minuut scoort, moet je dat vasthouden. Vervolgens hadden we een penalty in de verlenging. En een penaltyserie is altijd een loterij. Dat weten we vanuit de geschiedenis.”

“Chelsea was het meest gelukkige team in de finale, felicitaties aan hen voor hun prestatie”, vervolgt Heynckes. “Ze hebben ervoor gevochten, defensief stonden ze in een goede organisatie en in de penaltyreeks hadden ze het geluk om de Champions League te winnen. Dit is voor ons een heel zure nederlaag. We kunnen Chelsea zijn manier van spelen niet kwalijk nemen. Als je zelf zoveel kansen krijgt, moet je daarvan profiteren. Dat hebben we niet gedaan en daarom hebben we verloren.”

De nederlaag zal extra hard aankomen omdat Bayern de finale in eigen stadion speelde. Heynckes: “Mijn spelers droomden van een CL-zege hier in München. Ze hebben ook gespeeld alsof het een echte thuiswedstrijd was. Met alle respect, maar als je alle statistieken erop naslaat, waren wij de betere club.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen