CL: Feyenoord waarschijnlijk naar heksenketel

23 mei 2012, 22:03

Nu ook de Deense competitie erop zit, is duidelijk wie de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League zijn. De kans is groot dat de Rotterdammers naar een heksenketel gestuurd worden. Dinamo Kiev, Panathinaikos en Fenerbahçe behoren namelijk tot de mogelijkheden.

{image-old[66755][right-half][]}Doordat Feyenoord in de afgelopen seizoenen amper resultaat boekte in Europa is het niet geplaatst in de kwalificatierondes. Daardoor speelt het tegen een op papier sterkere tegenstander. Naast Dinamo Kiev, Panathinaikos en Fenerbahçe kan ook Kopenhagen de tegenstander worden. Dat blijkt uit cijfers van UEFA Coëfficiëntenranglijstspecialist Bert Kassies.

Club Brugge, FC Vaslui, en Motherwell zijn evenals Feyenoord niet geplaatst. Motherwell is ongetwijfeld het lelijke eendje van de vier. De Schotten werden in de nationale competitie eigenlijk derde, maar nemen de tweede plaats over van het noodlijdende Glasgow Rangers, dat vanwege de grote financiële problemen niet in aanmerking komt voor Europees voetbal.

Derde voorronde Champions League niet-kampioenen (31/7-1/8 en 7/8-8/8)

Geplaatst: Dinamo Kiev, Panathinaikos, FC Kopenhagen en Fenerbahçe

Niet geplaatst: Club Brugge, FC Vaslui, Feyenoord en Motherwell

Winnaars naar vierde voorronde Champions League, verliezers naar vierde voorronde Europa League.

Vierde voorronde Champions League niet-kampioenen (21/8-22/8 en 28/8-29/8)

Vier winnaars uit derde voorronde. Daarnaast stromen Sporting Braga, Spartak Moskou, Udinese, Lille OSC, Malaga CF en Borussia Mönchengladbach in. Plaatsing bekend na derde voorronde.

Vijf winnaars naar groepsfase Champions League, vijf verliezers naar groepsfase Europa League.

Ajax is als kampioen van Nederland rechtstreeks geplaatst voor de Champions League-poulefase. De Amsterdammers zijn momenteel ingedeeld in pot 3, maar maken nog kans op een plek in de tweede bokaal. Daarvoor is het cruciaal dat Dinamo Kiev en Sporting Braga de kwalificatierondes niet overleven.

{image[280247][left-half][schaal kampioen]}Saillant genoeg kan Braga of Kiev in de laatste voorronde de tegenstander van Feyenoord zijn. Duels die dubbele gevoelens zullen oproepen in de ArenA. Wint Feyenoord, dan neemt de kans dat Ajax naar pot 2 gaat flink toe. Maar als de Rotterdammers verliezen, incasseert Ajax miljoenen euro extra inkomsten. Dit omdat bijvoorbeeld de tv-gelden voor Nederland niet gedeeld hoeven worden.

Een plek in pot 2 betekent dat op papier sterkere clubs, waaronder Manchester City, Valencia en Benfica, worden ontlopen. Echter is een ontmoeting met Juventus dan wel mogelijk. De kampioen van Italië is ingedeeld in de derde bokaal.

Er wordt overigens ook een apart schema afgewerkt door de kampioenen uit de kleinere voetballanden. Zij strijden in vier fases voor vijf plekken in de poulefase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen