Ajax-vrouwenteam strikt ook Hoogendijk

28 mei 2012, 11:45

Ajax heeft opnieuw een Nederlands international gestrikt voor het damesteam, dat na de zomer toetreedt tot de BeNe-Liga. De Amsterdammers nemen middenveldster Anouk Hoogendijk over van FC Utrecht. Eerder werd verdedigster Daphne Koster (Telstar) al vastgelegd.

“Mooi om in het Ajax-shirt te mogen spelen”, zegt Hoogendijk (27) op Ajax.nl. “Ik was in de jaren negentig groot fan, mijn zakgeld gaf ik uit aan Ajax-pennen, -stickers en veel meer. Mijn kamer hing vol Ajax-posters en ik sliep ook onder een Ajax-dekbed. Ik was toen nog rechtsbuiten en Marc Overmars was mijn favoriet, ook een buitenspeler. Ik ging ook wel kijken bij de trainingen van Ajax. Zo kreeg ik, vlak voor de Champions League-finale in 1995, een handtekening van Patrick Kluivert. Die zette hij op mijn gezicht, dat leek me toen cool; iedereen mocht hem zien. Toen hij na een tijdje vervaagde heeft mijn moeder hem nog een keer overgetrokken.”

“Maar toen het nieuws bekend werd dat Ajax zou starten met vrouwenvoetbal heb ik niet blind gedacht: daar ga ik heen”, verduidelijkt Hoogendijk. “Er moet wel een goed team komen, met een goede staf. De vrouwenselectie mag geen ondergeschoven kindje worden binnen de club. Het moet sportief wel een goede keuze zijn.” In de gesprekken die ze vervolgens met Ajax voerde laaide het enthousiasme op. “Daphne en ik hebben de knoop nu doorgehakt. Misschien volgen er meer goede spelers.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen