Italië laat verdachte Criscito uit voorzorg thuis

28 mei 2012, 13:36   Bijgewerkt: 28 mei 2012, 15:56

Domenico Criscito kan deelname aan het EK vergeten. De verdediger van Zenit St. Petersburg behoorde tot de 32-koppige voorselectie van Italië, maar is geschrapt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een groot omkoopschandaal.

Maandagochtend viel de Italiaanse politie het trainingskamp van de nationale ploeg binnen. Criscito speelde in het seizoen 2010/2011 nog voor Genoa. Enkele duels van die club in die jaargang zijn mogelijk verkocht. Uitgezocht wordt of Criscito daar meer van weet.

“Criscito wil nu zijn naam zuiveren”, zegt Demetrio Albertini, de vicepresident van de Italiaanse voetbalbond. “Hij is teleurgesteld dat hij deze situatie heeft gecreëerd, al onderstreept hij niets verkeerd te hebben gedaan.”

“Bondscoach Cesare Prandelli heeft vanmorgen met hem gesproken. Daarna heeft hij ook met de raadslieden en mij om de tafel gezeten”, vervolgt Albertini. “Dit is een enorme teleurstelling, maar de beslissing om hem thuis te laten is begrijpelijk. Prandelli krijgt de steun van de nationale voetbalbond.”

Criscito speelde negentien interlands en was actief op het WK van 2010.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen