Campbell: "Ga niet naar Polen en Oekraïne"

28 mei 2012, 18:35

Volgens de net gestopte Engelse voetballer Sol Campbell kunnen mensen beter thuis blijven en niet afreizen naar Polen en Oekraïne. De 73-voudig international vindt het te gevaarlijk om naar het eindtoernooi af te reizen en denkt daarbij dat de UEFA het EK nooit aan deze twee landen had mogen geven.

Het BBC-programma Panorama filmde een maand lang voetbalwedstrijden in Polen en Oekraïne en kwam met schokkende beelden terug. Zo gaven verschillende supporters de nazi-groet en werden donkere spelers begeleid met oerwoudgeluiden. Daarbij filmden de Engelsen antisemitisch gedrag en aanvallen op Aziatische studenten. Campbell zag de beelden en was geschokt. “De UEFA had Polen en Oekraïne het EK nooit mogen geven. Ze hadden moeten zeggen: 'als je dit toernooi wilt organiseren, zorg dan dat de problemen zijn opgelost' Ze verdienen dit prestigieuze toernooi niet.”

Campbell vindt dat Engelse supporters thuis moeten blijven, voor hun eigen veiligheid. “Blijf thuis, neem het risico niet en kijk het EK op televisie. Je zou in een kist terug kunnen komen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen