Denen missen eerste doelman op EK

29 mei 2012, 10:22

Denemarken, de eerste tegenstander van Nederland, moet het tijdens het EK stellen zonder zijn beoogde eerste doelman. Thomas Sorensen kampt met een rugblessure en is door bondscoach Morten Olsen uit de selectie gehaald. Kasper Schmeichel, de zoon van voormalig international Peter Schmeichel, is opgeroepen als zijn vervanger.

Sorensen liep zijn kwetsuur dit weekend op in de wedstrijd tegen het olympisch elftal van Brazilië (1-3). Hij verdraaide zich toen hij een door Niki Zimling van richting veranderd schot probeerde te keren. Mede door zijn rugklachten werd de doelman van Stoke City halverwege de wedstrijd gewisseld en vervangen door Stephan Andersen. Nu Sorensen afgevallen is, lijkt Andersen (30) de beste kansen te hebben om eerste keeper te zijn in Polen en Oekraïne. Hij speelt voor de kleine Franse club Evian.

Volgens bondscoach Morten Olsen was het een moeilijke beslissing om een streep te zetten door de naam van Sorensen. "Helaas is de kans groot dat hij niet op tijd fit is voor de EK-wedstrijden, daarom heb ik dit besluit moeten nemen. Het is een grote aderlating. Sportief, omdat Thomas een geweldige keeper is, maar ook persoonlijk. Hij is een fantastisch persoon en is met zijn ervaring belangrijk voor de ploeg."

Sorensen is al elf jaar eerste keeper van de Denen en speelde vier EK's of WK's.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen