Wilhelmsson en Keane enige ‘buitenlanders’ op EK

30 mei 2012, 07:30

Van de 368 spelers die komende zomer hun opwachting maken op het EK in Polen en Oekraïne zijn Christian Wilhelmsson en Robbie Keane de enige die hun brood buiten Europa verdienen. De Zweed staat sinds 2008 onder contract bij het Arabische Al-Hilal, Keane (foto) is in dienst van Los Angeles Galaxy. Wel kwam de Ier begin dit jaar op huurbasis twee maanden voor Aston Villa uit.

Bayern München is met dertien spelers, onder wie Arjen Robben, hofleverancier van de Europese titelstrijd, meldt Infostrada Sports. Real Madrid en Dinamo Kiev leveren respectievelijk elf en tien spelers, goed voor de tweede en derde plaats. Engeland is met 76 man, ruim twintig procent, het best vertegenwoordigde land. 48 EK-spelers voetballen in Duitsland, de Spaanse competities leveren 33 spelers, de Italiaanse 31.  De Eredivisie staat negende, met zestien EK-deelnemers. Met elf spelers is Moskou de meest productieve EK-stad, gevolgd door Dublin (7).

De Engelse selectie is de enige die volledig bestaat uit spelers die binnen de landsgrenzen actief zijn. Ierland treedt juist met louter ‘buitenlanders’ aan.

Slechts zeven spelers zitten nog in hun tienerjaren. Met zijn 18 jaar en 70 dagen is Jetro Willems van Oranje de jongste. De Engelsman Alex Oxlade-Chamberlain, de op één na jongste EK-deelnemer, is 227 dagen ouder dan de Nederlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen