AZ bindt talent Hoek tot zomer van 2013

30 mei 2012, 16:37

Milan Hoek speelt ook de komende jaren voor AZ. De 20-jarige verdediger, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, heeft een contract tot 2013 getekend in Alkmaar.

Hoek behoorde afgelopen seizoen tot de A-selectie van AZ, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het nog niet. In het seizoen 2010/ 2011 speelde hij op huurbasis voor Telstar, waarvoor hij dertien officiële duels speelde. "Milan heeft zich afgelopen jaar goed ontwikkeld", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de website van zijn club. "Als vaste waarde van Jong AZ heeft hij een sterk seizoen gedraaid. Dat wilden we graag belonen met deze contractverlenging. De volgende stap is die richting de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Die potentie heeft Milan zeker."

Hoek zelf is ook tevreden over het jaar dat achter hem ligt. "Bij Jong AZ heb ik bijna alles meegedaan en ik ben een veel betere voetballer geworden. Vooral op tactisch gebied ben ik gegroeid en mijn handelingssnelheid is toegenomen. Ik denk dat ik bij AZ nog meer stappen kan maken. Ik hoop dat de trainer mij volgend seizoen een kans durft te geven in het eerste elftal, zodat ik kan laten zien dat ik het aankan. Er zijn afgelopen jaren veel jeugdspelers gedebuteerd; hopelijk ben ik de volgende."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen